top of page

Vizitează România – Cluj, un oraș vibrant

Considerat inima Transilvaniei, Clujul poartă renumele de cel mai vibrant oraș din țară, din punct de vedere cultural și urban.

Am ajuns de multe ori la Cluj și în împrejurimile lui și am amintiri foarte frumoase.

Poate că nu am reușit să îi dedic zile de exclusivitate, în care să îi vizitez toate obiectivele, dar aerul său te impregnează de când ajungi. Așa că pe lista mea, pentru următoarea incursiune, este Grădina Botanică din Cluj, una dintre primele cele mai mari și cele mai complexe astfel de grădini din sud-estul Europei, ce se întinde pe o suprafață de 14 hectare – trebuie neapărat să ajung la grădina japoneză, grădina romană sau la serele cu plante tropicale și ecuatoriale, căci ador florile.



Nuferi plutind, în Grădina Botanică din Cluj

Abia aștept și evenimentele celebre de acum, la care am participat în anii trecuti.

Festivalul de film Tiff va avea loc anul acesta la final de iulie și va bifa ediția cu numărul 20. Un regal de filme și o atmosferă culturală minunată, așa cum a fost și anul trecut, când, în ciuda pandemiei, organizatorii au reușit o ediție ca la carte, cu proiecții în aer liber, în spații foarte clar delimitate și distanțate.




Nu pot lipsi nici de la cel mai mare eveniment multisportiv din România, Sports Festival, care anul acesta va avea loc între 10 și 13 iunie. In 2019 au fost 4 zile de festival sportiv inedit, cu un mix între sport, divertisment, educație, competiție și distracție, o ocazie pentru mine să mă revăd cu mulți prieteni din lumea sportului si nu numai.






Sigur că nu pot omite din listă și festivalurile de muzică ce au recunoaștere internațională, adevărate branduri ale Clujului, anunțate deja de către organizatori – Untold, 5 august anul acesta, Electric Castle, 14 iulie 2021.

Clujul se remarcă și printr-o diversitate culinară deosebită, primind influențele austro-ungare, așa că străzile lui miros a kürtőskalács, desert cu specific secuiesc. Nu ratați varza a la Cluj, la ea acasă. Și plimbați-vă la pas prin Piața Muzeului – cea mai veche piață a orașului, formată din clădiri cu arhitectură gotică și barocă, cu Biserica Franciscană și Mănăstirea Franciscană, Obeliscul Carolina, primul monument laic al orașului, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Casa Matia Corvin, un alt monument emblematic.

Sper să avem o vară diferită de cea a anului trecut și să ne putem bucura de călătorii dar și de magia de a putea fi împreună.


La o plimbare prin împrejurimile Clujului, în anii trecuți


Comments


Camelia-Potec-Front.jpg

Camelia Potec

Sportul este viata, sanatate, libertate!

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page