top of page

Despre mine

Buna, sunt Camelia, nascuta in Braila, langa Dunare, intr-o dimineata de iarna.  Inca de mica sunt foarte buna prietena cu apa. Am invatat sa inot in Dunare, pe la 5 ani, cand tatal meu, marinar, vazand ca sunt mereu atrasa de apa, a decis sa ma invete sa inot, gandindu-se ca este mai sigur pentru mine sa stapanesc apa. Mi-a placut foarte mult, la 6 ani deja inotam in bazinul semiolimpic din Braila, iar la 9 ani am fost remarcata de un antrenor si chemata la antrenamente.

Pot spune ca, inconstient, am stiut de mica ce imi doresc de la viata.

 

Cel mai puternic si emotionant moment al carierei mele a avut loc la Atena, in 2004, cand am castigat Aurul Olimpic la 200 de metri liber. Dupa 20 de ani de activitate sportiva in care am obtinut multiple recorduri, Olimpiada de la Atena ramane un reper al vietii profesionale care imi inspira in continuare viata.

Am ramas si voi ramane conectata la viata sportiva cat de mult cu putinta, inspirand si alte generatii in a alege aceasta cale sanatoasa si frumoasa.

In octombrie 2013 am devenit presedinte al Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, fiind cel mai tanar presedinte de federatie din Romania, iar, anul acesta, incep un nou mandat ca vicepresedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, al doilea mandat consecutiv, in care doresc sa sustin, ca si pana acum, cu toate fortele, sportul olimpic romanesc, generatiile noi si pasiunea romanilor pentru sport.

 

In timpul liber sunt fiica, sora, prietena, partenera si mai ales mama iubitoare. In familia noastra sportul este o parte importanta a vietii noastre, chiar daca acesta se rezuma la alergat in parc, uneori. Sportul inseamna viata, sanatate si  libertate.

Camelia-Potec-Front.jpg
bottom of page