top of page

Cum îți faci o stație de exerciții la tine acasă?






Avem aproape un an de când am început să facem mai multe lucruri acasă, fără să părăsim domiciliul. Printre ele se află și gimnastica sau sportul indoor.

Cred că pandemia ne-a arătat în bună măsură că avem resurse neștiute de adaptare la noi contexte, așa că și sportul acasă a fost una dintre adaptări.


Pentru cei care nu au făcut încă acest pas, las aici câteva resurse pentru a începe să vă setați o stație de mișcare acasă. Pe cît de pompos ar putea suna, pe atât de simplă este organizarea. Așadar, de ce anume ai nevoie, pentru a putea executa un set de exerciții de forță, pentru tonifiere, în confortul locuinței?


1. De o saltea de exerciții

2. De un set sau două de gantere, de greutăți diferite, ca să alternați gradele de dificultate

3. Benzi elastice de rezistență, cu care puteți face exerciții pentru picioare, brațe, abdomen, fesieri. Le puteți folosi și pentru yoga sau pilates

4. Coardă de sărit

5. Set mânere pentru flotări

6. O rolă de masaj, pentru recuperare

7. Un echipament pentru sport în care să te simți bine

8. O oglindă :D


Probabil vă întrebați ce caută oglinda acolo. Nu e o greșeală, are rolul ei, și anume acela de a vă vedea în acțiune și a căpăta încredere, vizualizând zi de zi evoluția. Oglinda este un factor motivator secundar însă, voința de a face mișcare și bucuria ce vine odată cu asta sunt la voi.

Fundamental este să știți exact care este scopul pe care îl urmăriți: vreți să slăbiți, să vă tonifiați, să faceți mișcare doar pentru o stare de bine și sănătate?


Și apoi să vă informați cu privire la timpul, intensitatea și exercițiile potrivite pentru obiectivul vostru.

Sigur, pentru asta trebuie să vă consultați cu agenda voastră și să faceți un efort conștient de a prioritiza sportul. Marcați în calendar fereastra de timp alocată mișcării și pregătiți-vă ca atare: calculați de cât timp aveți nevoie să vă pregătiți echipamentul, să luați o gustare sau un mic dejun, dacă aveți copiii de dus la grădiniță sau la școală verificați când anume este cel mai bun timp pentru o oră, jumătate de oră sau 20 de minute de sport. Găsiți-vă momentul vostru propice – fie că este dimineață, în pauza de prânz sau seara și țineți de el. Faceți lucrurile să se întâmple organizându-vă riguros. Altfel nu se poate.



Eu vă țin pumnii să vă iasă! Succes 😊

Camelia




Comments


Camelia-Potec-Front.jpg

Camelia Potec

Sportul este viata, sanatate, libertate!

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page