top of page

Activități spotive în casă

Eu sunt de parere ca organismul trebuie mentinut sanatos indiferent de anotimp si de conditiile date, de aceea astazi as vrea sa va ofer cateva ponturi despre cum sa faceti miscare in casa, pentru ca sunt putine persoanele care agreeaza sportul in aerul rece al iernii. Stiti ca imi plac plimbarile in aer liber si ca va incurajez de fiecare data sa iesiti la aer curat, dar in zilele geroase, eu prefer sa fac miscare in casa.


Cu atat mai mult, in acest mod puteti mobiliza toata familia sa ia parte la aceasta rutina, care poate antrena si copiii in aceasta directie si, de ce nu, sa devina o activitate de familie.

Sportul in casa are o multime de beneficii, desi la prima vedere poate parea neprietenos. Eu cred ca puteti obtine rezultate uimitoare, insa prin perseverenta. In plus, acasa aveti libertatea sa alegeti ce tip de miscare doriti sa faceti, fara costuri, fara echipamente costisitoare si fara sa depindeti de un orar.

Facandu-va programul dupa bunul plac, puteti alege sa urmariti cursuri online gratuite si nu numai, sa optati pentru videocall cu antrenorul vostru sau, de ce nu, sa va miscati fix cum simtiti in acel moment, in acea dimineata sau seara, fara constrangeri. Chiar si jumatate de ora de sport dimineata va va schimba ziua, va va oferi o energie care va va alimenta starea de bine pe tot parcursul zilei.


Pentru ca fiecare om este unic si are preferintele proprii in materie de exercitii fizice, nu o sa fac o lista cu ce ar trebui sa faceti, pentru ca necesitatile fiecaruia difera, asa ca am doar cateva recomandari ce se aplica in familia mea.

Provocarile activitatilor sportive in casa noastra exista, pentru ca altfel poate interveni rutina si nu toata lumea se trezeste motivata sa faca miscare. De aceea, va recomand sa combinati tipurile de exercitii atat ca dificultate, cat si ca dinamica, pentru a va pastra interesul mai mult timp. Acordati atentie mai multor grupe musculare, cate putin, pentru a fi mai simplu de monitorizat si pentru a nu renunta la idee rapid.

In plus, foarte important, nu uitati de incalzire si de stretching. Nu este un mit, muschii au nevoie de aceste etape. Diferenta o veti simti considerabil.


Incercati sa integrati in antrenament atat exercitii de tonifiere, cat si exercitii cardio. Echilibrul dintre cele doua ofera un rezultat foarte bun in starea de dupa si in mentinerea unui organism sanatos.

Nu este o regula, insa va recomand sa faceti miscare in prima parte a zilei, pentru ca veti culege roadele in restul zilei: stare de spirit buna, productivitate mai mare in toate activitatile, energie. In plus, la finalul unei zile de munca, este mult mai greu sa va mobilizati sa faceti miscare, iar exercitiile nu vi se vor parea prietenoase.


Ca in fiecare domeniu, echilibrul este solutia; oferiti atentie intregului organism, folositi mici greutati din casa, orice v-ar putea ajuta sa va puneti sangele in miscare.

Sper ca in viitorul apropiat sa va arat si cateva filmulete cu exercitiile pe care noi reusim sa le facem impreuna acasa.

Va doresc un an cu mult spor(t)!

Comments


Camelia-Potec-Front.jpg

Camelia Potec

Sportul este viata, sanatate, libertate!

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page