top of page

90 de ani de FRNPM

Pentru cei care nu stiu deja, FRNPM reprezinta Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern, constituita in 1930, in vederea asocierii tuturor cluburilor de inot, sarituri in apa, inot in ape deschise, pentatlon modern, inot sincron/artistic si sarituri de la mare inaltime, din toata tara.


Este imbucurator faptul ca avem atat de multi pasionati de sport, mici si mari, a caror pasiune suprema este apa. Acesti tineri pasionati imi amintesc de mine, un copil care s-a imprietenit cu mediul acvatic inca de la 6 ani, de cand mergeam cu tatal meu la Dunare.


FRNPM este singura institutie autorizata sa organizeze si sa controleze activitatea de mare performanta la inot, sarituri in apa, inot in ape deschise, pentatlon modern, inot sincron si sarituri de la mare inaltime din Romania, astfel incat, orice tanar pasionat care practica unul dintre aceste sporturi la nivel de mare performanta, este vazut de membrii federatiei noastre. Ma bucura tare mult ca numarul acestora creste de la an la an, iar noi le suntem alaturi, sa le amintim de performantele noastre si sa ii putem motiva sa le depaseasca. Imi doresc tare mult sa antrenam cat mai multi tineri, sa le transfer din ambitia si pasiunea mea tuturor copiilor care inoata in bazinele tarii.


Pe data de 13 noiembrie, Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Mondern a sarbatorit 90 de ani de functionare, 90 de ani de initiere si intretinere a pasionatilor din natatie, ani in care generatii intregi de sportivi, antrenori, copii si adulti pasionati din natatie au dat tot ce au avut mai bun.

Din cauza restrictiilor impuse in contextul pandemiei, evenimentul aniversarii celor 90 de ani s-a desfasurat online, unde au participat reprezenanti ai FINA, LEN, MTS, COSR si mari valori ale natatiei romanesti. Este o adevarata onoare sa ma numar printre persoanele enumerate cand vine vorba despre valorile natatiei, si, chiar si dupa mai bine de 20 de ani de antrenamente intensive, chiar si dupa 16 ani de la marea victorie de la Atena, inca pot spune ca muncesc si depun eforturi pentru natatia si pentatlonul modern din Romania, cu toata dragostea si dedicarea.


Desi foarte restrans, evenimentul din 13 noiembrie a ocupat spatiile goale din sala cu mii de emotii, de trairi nostalgice, de planuri ambitioase si de motivatie suprema.

In ciuda vremurilor curente, ne dorim ca natatia si pentatlonul modern din Romania sa nu aiba de suferit pe o perioada indelungata, ci sa putem folosi toata ambitia si energia pentru a investi in pregatirea viitoarelor performante.


Evenimentul aniversarii a incercat sa arate faptul ca natatia din Romania are un trecut glorios, un prezent frumos, cu sportivi calificati la Jocurile Olimpice si un viitor stralucit, cu sportivi ce ating deja performante mari, de la care avem sperante la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2014.

Va invit sa vizionati evenimentul aniversarii AICI. Desi la distanta, sufletele noastre sunt unite, au acelasi scop si motivatie! La multi ani Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, la multi ani echipei care depunde eforturi zilnic, la multi ani tuturor sportivilor care au scris si vor scrie file de istorie in natatia romaneasca, la multi ani tuturor pasionatilor care inca incearca sa prinda curaj sa se alature noua!

Commentaires


Camelia-Potec-Front.jpg

Camelia Potec

Sportul este viata, sanatate, libertate!

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page